20 augustus 2012

Pigs in a blanket*

'Ik heb me laatst eens in jou verdiept.' zei uitbater F van het lokale café afgelopen vrijdagavond, doelend op mijn weblog.
Dit weblog dat inmiddels vanwege achterstallig onderhoud een vervlogen herinnering aan het worden is, maar dat had ie niet eens gezien.
'In mij verdiept, joh? Nou, daar heb ik gelukkig níks van gevoeld!'
Toen ik, uiteraard als enige van het gezelschap, klaar was met lachen om mijn eigen geestigheid, dacht ik: 'Ik zal weer eens wat schrijven.'
Nou.
Kijk.
Hier is het.
Het ís ook allemaal wat hè! En ook allemaal niks.
Ik zou van alles kunnen schrijven, en ook helemaal niks!
Ik bedoel, de scholen zijn weer begonnen, mijn dochter zit op paardrijles, ik word voor de twééde keer een kind van gescheiden ouders (dingetje hoor), mijn echtgenoot is onlangs ontslagen (that makes two of us, dus dat wordt kratjesbierindevoortuin-extravaganza) , we beleefden het warmste weekend sinds ik 19 was (en dat is écht lang geleden!) en ik plakte een decoratieve sticker op mijn kliko.

Weinig nieuws onder de brandend hete zon dus.

Maar laat ik het voor dit moment eens hebben over....Het Hema-ontbijt.
Kent u dat?
Voor de héle vroege vogels, werklozen, bijstandstrekkers, gepensioneerden of ja nou, iedereen, serveert de Hema een ontbijt voor maar 1 euro! Eén euro!
Dus toen vorige week de scholen hier weer begonnen waren en vriendin B en ik vrijdagmorgen allebei kinderloos waren, hadden we besloten dat eens te gaan nuttigen.
We gooiden alle kinderen in de juiste lokalen en fietsten hongerig de stad in.
Om daar om 8.33 uur voor een gesloten Hema-deur te staan. Want die gaat pas om 09.00 uur open. Blijkt.
Om de tijd te doden, kochten we een koffie bij de Bakker Bart à €1,70...
Tegen negen uur zag ik een kleine schare mensen heen en weer drentelen voor de Hema-deur dus liepen wij ook maar eens die kant op.
Een ontbijtje om 9.00 uur bij de Hollansche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, hoe druk kon dat nou zijn?
Nou. Druk. We mochten achter aan de lange rij aansluiten. Achter een groepje bejaarden en een te dik echtpaar voor wie het zichtbaar niet de eerste keer was dat ze daar ontbeten...
Maar hee! Neem het ze eens kwalijk!
Het was verrukkelijk!
Een nog warm croissantje met een kuipje jam, een halve baguette met een omelet en een reepje spek en een kop koffie. VOOR ÉÉN EURO!
En als je helemaal dol wilt doen, dan tast je even diep in de buidel, betaalt 50 cent en pak je er nog een verse jus d'orange bij. Of vers fruit! Maar daar betaal je wel een decadente 75 cent voor.
Ik was er helemaal lyrisch over. Ik ben namelijk dol op ontbijten.
Mijn bakje Special K en ik hebben ons er al jaren bij neergelegd dat we het met elkaar moeten doen 's ochtends, dus een uitspatting af en toe is meer dan welkom.
Ik kreeg wel heel even een flashforward en zag mezelf hier over 35 jaar ook zitten, met m'n sapje, m'n blauwspoeling en m'n AOW-tje.
Ach. Het was best een aangenaam beeld.

Schreef ik nu 349 woorden over het Hema-ontbijt?
Ja, dat deed ik.
Ik zei toch, weinig nieuws onder de zon.




*Dit vond ik tijdens het goegelen op Hema. Geinig vonk dat. Pigs in a blanket.


Products

HEMA prides itself in developing much of its articles itself, including food and books. On its website HEMA says it develops all its articles itself[2]. The website also stresses that the total offer is concentrated on daily necessities.
Some well-known HEMA products in the Netherlands are